گاهی اوقات تنوع در انتخاب سبب میشود تا نتوانید گزینه دلخواه خود را به آسانی انتخاب کنید؛ به همین خاطر آشنا شدن بیشتر با موارد سبب میشود تا بتوانید انتخاب خود را راحتتر انجام دهید. انتخاب مهر مناسب برای خود نیز یکی از انواع موارد است که شما ممکن است بین مهر لیزری و مهر ژلاتینی دچار شک و تردید شوید که کدام برایتان مناسبتر است.
مهر ژلاتینی
یکی از قدیمی ترین نوع مهر است که طول عمر زیادی نسبت به مهرهای دیگر دارد. قسمت ژلاتین این مهر از ماده ای ژله ای ساخته و با استفاده از نور ماورای بنفش و شستشو با اسید مخصوص تبدیل به ژلاتین مخصوص به مهر می شود. در این دستگاه قسمتی به عنوان استامپ وجود دارد که ژلاتین بعد از تماس با استامپ جوهر را به کاغذ منتقل کند.باید توجه داشته باشید امکان تولید خطوط بسیار نازک و ریز در این نوع مهر وجود ندارد.می توان گفت نازکترین خط قابل تولید در مهر ژلاتینی سه دهم میلیمتر است.
برای شارژ مهر ژلاتینی، ابتدا دستگاه را کمی جمع کرده و سپس آن را قفل کنید. سپس با فشار دادن دست به قسمت بالای دستگاه، ژلاتین را از دستگاه جدا کنید. سپس از جوهر مخصوص مهرهای ژلاتینی استفاده کنید و چند قطره جوهر روی استامپ بریزید. باید توجه داشته باشید که نوع جوهر نامناسب باعث خرابی استامپ و ژلاتین میشود. پس از ریختن جوهر روی استامپ، چند دقیقه صبر کنید تا جوهر به طور کامل روی استامپ بنشیند. در انتها، استامپ را داخل دستگاه قرار داده و قفل دستگاه را آزاد کنید تا استامپ به طرح روی ژلاتین منتقل شده و روی کاغذ حک شود. روش شارژ کردن مهرهای ژلاتینی بسیار ساده است و حتی افراد مبتدی نیز میتوانند این روش را انجام دهند.
مهر لیزری
از مهرهای جدید میتوان مهر لیزری را نام برد که میتوان مهر نوری هم به آن گفت. در ساخت مهر لیزری به جای به کارگیری استامپ از کارتریج بهره میبرند که با آن جوهر لازم برای مهر زدن فراهم میشود. مهرهای لیزری کوچکتر از نوع ژلاتینی هستند.
برای انتخاب طرح در مهر لیزری شما میتوانید نقشهایی را انتخاب کنید که جزئیات فراوان و خطوط نازکی دارند. هنگام ساخت مهر لیزری برخلاف مهر ژلاتینی نیازی به شستوشوی دستی نیست و از فوم استفاده میشود.
برای شارژ کردن مهر لیزری، ابتدا قسمت بالای دستگاه را جدا کنید. سپس ۵ تا ۱۰ قطره از جوهر مخصوص مهر لیزری را در هر حفره دستگاه بریزید. حتماً به این نکته توجه کنید که بیش از حد جوهر ریختن باعث پس دادن آن به دستگاه میشود. سپس قسمت بالای دستگاه را در جای خود قرار داده و به دستگاه یک ساعت زمان دهید تا جوهر به پلیمر جذب شود. پس از گذشت این زمان، مهر لیزری آماده استفاده است.
در هنگام شارژ کردن مهر لیزری دقت کنید که جوهر فقط داخل حفره ریخته شود و به بیرون نریزد. دقت و مقدار ریختن جوهر در مهر لیزری اهمیت زیادی دارد و سعی کنید که با تمرکز این کار را انجام دهید.
مزایای استفاده از مهر ژلاتینی در چیست؟
همانطور که می دانید مهر های ژلاتینی با توجه به قدیمی بودن، امروزه مورد استفاده قرار می گیرند:
استفاده از مهر ژلاتینی برای کسانی که نمی توانند امضای یک شکل داشته باشند، مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال می توان از این مهر ها برای چک ها استفاده کرد.
کسانی که می خواهند روزی چند برگه را امضا کنند می توانند از این مهر استفاده کنند. تفاوت مهر ژلاتینی و لیزری در این ویژگی است.
مزایای داشتن مهر های لیزری در چیست؟
مهر های لیزری نمونه جدید تری از مهر ها هستند. این مهر ها هم دارای مزایای به شرح زیر هستند:
این مهر ها دارای استامپ نیستند و برای شارژ کردن بسیار مناسب هستند. َشارژ کردن در آن ها با سرعت بالایی صورت می گیرد.
از جوهر مخصوص برای مهر لیزری استفاده می کنند.
مهر لیزری یا ژلاتینی؟
مهر لیزری با استفاده از فناوری لیزر روی سطح مهر ساخته میشود. در این نوع مهر، با استفاده از لیزر، الگوها و طرحهای مورد نظر به صورت دقیق و با دقت بالا بر روی سطح مهر حک میشوند. مهر لیزری دارای ویژگیهایی مانند دوام بالا، دقت بالا در تولید طرح و قابلیت ساخت طرحهای پیچیده است.
مهر ژلاتینی از مواد ژلاتینی ساخته میشود و به صورت انعطافپذیر است. این نوع مهر به صورت دستی ساخته میشود و طرحها به وسیلهی دستی روی سطح ژلاتین حک میشوند. مهر ژلاتینی از قابلیت تغییر شکل و اصلاح طرحها برخوردار است، اما در مقایسه با مهر لیزری، دقت کمتری دارد و قابلیت تولید طرحهای پیچیده را ندارد.
بنابراین، مهر لیزری برای استفاده در صنعتهایی که نیاز به دقت و کیفیت بالا دارند، مناسب است؛ اما مهر ژلاتینی برای کاربردهایی که نیاز به انعطافپذیری و تغییرات مکرر در طرحها دارند، مناسب است. با توجه به توضیحات فوق به راحتی میتوانید از انواع مهرهایی که مورد نیازتان است، استفاده کنید برای کسب اطلاعات بیشتر و سفارش مهر کافیست با تندیس آفرینان تماس بگیرید.